Fysioterapi

Fysioterapi hjælper med at genoprette bevægelse og funktion, når nogen er ramt af skade, sygdom eller handicap. Det kan også hjælpe med at reducere din risiko for skade eller sygdom i fremtiden.

Det tager en holistisk tilgang, der involverer patienten direkte i deres egen pleje.

Hvornår anvendes fysioterapi?

Fysioterapi kan være nyttigt for mennesker i alle aldre med en bred vifte af sundhedsmæssige forhold, herunder problemer, der påvirker:

Fysioterapi kan forbedre din fysiske aktivitet og samtidig hjælpe dig med at forhindre yderligere skader.

Fysioterapeuter

Fysioterapi leveres af specielt uddannede og regulerede praktiserende læger kaldet fysioterapeuter.

Fysioterapeuter arbejder ofte som en del af et tværfagligt team inden for forskellige områder af medicin og indstillinger, herunder:

  • hospitaler
  • samfunds sundhedscentre eller klinikker
  • nogle lægeoperationer
  • nogle sportshold, klubber, velgørenhedsorganisationer og arbejdspladser

Nogle fysioterapeuter kan også tilbyde hjemmebesøg.


Hvad fysioterapeuter gør

Fysioterapeuter betragter kroppen som en helhed snarere end blot at fokusere på de individuelle aspekter af en skade eller sygdom.

Nogle af de vigtigste tilgange, som fysioterapeuter bruger, inkluderer:

  • uddannelse og rådgivning – fysioterapeuter kan give generelle råd om ting, der kan påvirke dit daglige liv, såsom kropsholdning og korrekte løfte- eller bæreteknikker for at forhindre skader
  • rådgivning om bevægelse, skræddersyet træning og fysisk aktivitet – øvelser kan anbefales til at forbedre din generelle sundhed og mobilitet og styrke specifikke dele af din krop
  • manuel terapi – hvor fysioterapeuten bruger deres hænder til at lindre smerter og stivhed og til at tilskynde til bedre bevægelse af kroppen

Der er andre teknikker, der undertiden kan bruges, såsom øvelser udført i vand (hydroterapi eller akvatisk terapi) eller akupunktur .

Læs mere om de vigtigste fysioterapi teknikker .

At finde en fysioterapeut

Fysioterapi er tilgængelig via eller privat.

Du har muligvis brug for en henvisning fra din læge for at få fysioterapi på , selvom det i nogle områder er muligt at henvise dig selv direkte.

For at finde ud af, om selvhenvisning er tilgængelig i dit område, skal du spørge receptionspersonalet på din lægeoperation eller kontakte din lokale Clinical Commissioning Group (CCG) eller hospitalets tillid.

Ventelister til -behandling kan være lange, og nogle vælger at betale for privat behandling . De fleste private fysioterapeuter accepterer direkte selvhenvisninger.

Læs mere om adgang til fysioterapi .