Dødfødsel – Årsager

En stor del af dødfødte sker i ellers sunde babyer, og årsagen kan ofte ikke forklares. Men der er nogle årsager, vi kender til.

Komplikationer med moderkagen

Mange dødfødte er forbundet med komplikationer med moderkagen. Moderkagen er det organ, der forbinder babyens blodforsyning med moderens og nærer babyen i livmoderen.

Hvis der har været problemer med moderkagen, fødes dødfødte babyer normalt perfekt dannede, selvom de ofte er små.

Med mere forskning håber man, at årsager til placenta kan forstås bedre, hvilket fører til forbedret påvisning og bedre pleje af disse babyer.


Andre årsager til dødfødsel

Andre tilstande, der kan forårsage eller kan være forbundet med dødfødte, inkluderer:

Infektioner

Normalt vil dette være en bakteriel infektion, der bevæger sig fra skeden ind i livmoderen (livmoderen). Disse bakterier indbefatter gruppe B streptococcus , E. coli , klebsiella, enterococcus, Haemophilus influenza, chlamydia og mycoplasma eller ureaplasma.

Nogle bakterielle infektioner, såsom chlamydia og mycoplasma eller ureaplasma, som er seksuelt overførte infektioner , kan forhindres ved at bruge kondomer under sex.

Andre infektioner, der kan forårsage dødfødte, inkluderer:

Øget risiko

Der er også en række ting, der kan øge din risiko for at få en dødfødt baby, herunder:

Din babys vækst

Din jordemoder vil kontrollere dit barns vækst og velbefindende ved hver fødselsaftale og plotte babyens vækst på et diagram.

Hver baby er forskellig og skal vokse til den størrelse, der er normal for dem. Nogle babyer er naturligvis små, men alle babyer skal fortsætte med at vokse støt under graviditeten.

Hvis en baby er mindre end forventet, eller hvis deres vækstmønster halter, når graviditeten fortsætter, kan det skyldes, at moderkagen ikke fungerer korrekt. Dette øger risikoen for dødfødsel.

Problemer med en babys vækst bør afhentes under fødsler.

Dit barns bevægelser

Det er vigtigt at være opmærksom på din babys bevægelser og vide, hvad der er normalt for din baby.

Fortæl straks din jordemoder, hvis du bemærker, at babyens bevægelser sænker eller stopper. Vent ikke til den næste dag.

Se forebyggelse af dødfødsel for mere information.