Overgangsalderen


Overgangsalderen er, når en kvinde holder op med perioder og ikke længere er i stand til at blive gravid naturligt.

Perioder begynder normalt at blive mindre hyppige over et par måneder eller år, før de stopper helt. Nogle gange kan de stoppe pludselig.

Overgangsalderen er en naturlig del af aldring, der normalt opstår mellem 45 og 55 år, da en kvindes østrogenniveau falder. I Storbritannien er gennemsnitsalderen for en kvinde at nå overgangsalderen 51.

Men omkring 1 ud af 100 kvinder oplever overgangsalderen før 40 år. Dette er kendt som for tidlig overgangsalder eller for tidlig ovarieinsufficiens.

Overgangsalderen symptomer

De fleste kvinder vil opleve menopausale symptomer. Nogle af disse kan være ret alvorlige og have en betydelig indflydelse på dine daglige aktiviteter.

Almindelige symptomer inkluderer:

Menopausale symptomer kan begynde måneder eller endda år før dine menstruationer stopper og vare omkring 4 år efter din sidste periode, selvom nogle kvinder oplever dem meget længere.

Hvornår skal jeg se en læge

Det er værd at tale med en læge, hvis du har symptomer på overgangsalderen, der generer dig, eller hvis du oplever symptomer på overgangsalderen før 45 år.

De kan normalt bekræfte, om du er overgangsalderen baseret på dine symptomer, men en blodprøve til måling af dine hormonniveauer kan udføres, hvis du er under 45 år.

Behandlinger for menopausale symptomer

Din læge kan tilbyde behandlinger og foreslå livsstilsændringer, hvis du har alvorlige menopausale symptomer, der forstyrrer dit daglige liv.

Disse inkluderer:

Din læge kan henvise dig til en overgangsalderen, hvis dine symptomer ikke forbedres efter behandlingstest, eller hvis du ikke er i stand til at tage HRT.

Hvad forårsager overgangsalderen?

Overgangsalderen er forårsaget af en ændring i balancen i kroppens kønshormoner, der opstår, når du bliver ældre.

Det sker, når dine æggestokke holder op med at producere så meget af hormonet østrogen og ikke længere frigiver et æg hver måned.

For tidlig eller tidlig overgangsalder kan forekomme i alle aldre, og i mange tilfælde er der ingen klar årsag.

Nogle gange er det forårsaget af en behandling som kirurgi for at fjerne æggestokkene (ooforektomi), nogle brystkræftbehandlinger , kemoterapi eller strålebehandling , eller det kan forårsages af en underliggende tilstand, såsom Downs syndrom eller Addisons sygdom .

Hjælp os med at forbedre vores hjemmeside

Hvis du er færdig med det, du laver, kan du besvare nogle spørgsmål om dit besøg i dag?

Tag vores undersøgelse