Agorafobi – Diagnose

Tal med din læge, hvis du tror, du har agorafobi.

Hvis du ikke er i stand til at besøge din læge personligt, skal det være muligt at arrangere en telefonkonsultation.

Din læge vil bede dig om at beskrive dine symptomer, hvor ofte de opstår, og i hvilke situationer. Det er meget vigtigt at fortælle din læge om, hvordan du har haft det, og hvordan dine symptomer påvirker dig.

De vil også gerne vide, hvordan dine symptomer påvirker din daglige opførsel. For eksempel kan de spørge:

  • Synes du det er stressende at forlade huset?
  • Er der bestemte steder eller situationer, du skal undgå?
  • Har du vedtaget nogen undgåelsesstrategier for at hjælpe med at klare dine symptomer, såsom at stole på, at andre handler for dig?

Det kan være svært at tale med en anden om dine følelser, følelser og personlige liv, men prøv ikke at være ængstelig eller flov. Din læge skal vide så meget som muligt om dine symptomer for at stille den korrekte diagnose og anbefale den mest passende behandling.

Fysisk undersøgelse

Din læge vil muligvis foretage en fysisk undersøgelse, og i nogle tilfælde kan de beslutte at udføre blodprøver for at se efter tegn på fysiske tilstande, der kan forårsage dine symptomer.

For eksempel kan en overaktiv skjoldbruskkirtel (hyperthyroidisme) undertiden forårsage symptomer, der ligner symptomerne på et panikanfald .

Ved at udelukke eventuelle underliggende medicinske tilstande vil din læge være i stand til at stille den korrekte diagnose.

Bekræftelse af diagnosen

En diagnose af agorafobi kan normalt stilles, hvis:

Hvis der er tvivl om diagnosen, kan du blive henvist til en psykiater for en mere detaljeret vurdering.