Klinisk depression – Diagnose

Hvis du oplever symptomer på depression det meste af dagen, hver dag i mere end 2 uger, skal du søge hjælp fra en læge.

Det er især vigtigt at tale med en læge, hvis du:

Nogle gange, når du er deprimeret, kan det være svært at forestille sig, at behandling faktisk kan hjælpe. Men jo hurtigere du søger behandling, jo hurtigere vil din depression blive bedre.

Der er ingen fysiske tests for depression, men en læge kan undersøge dig og udføre nogle urin- eller blodprøver for at udelukke andre tilstande, der har lignende symptomer, såsom en underaktiv skjoldbruskkirtel .

Den vigtigste måde, som en læge vil fortælle, om du har depression, er ved at stille dig spørgsmål om dit generelle helbred, og hvordan den måde, du føler på, påvirker dig mentalt og fysisk.

Prøv at være så åben og ærlig som du kan være med dine svar. At beskrive dine symptomer, og hvordan de påvirker dig, hjælper lægen med at afgøre, om du har depression, og hvor alvorlig den er.

Enhver diskussion, du har med en læge, er fortrolig. Denne regel vil kun nogensinde blive brudt, hvis der er en væsentlig risiko for skade for dig selv eller andre, og hvis information om et familiemedlem eller en plejeperson vil reducere denne risiko.

Læs mere om behandling af klinisk depression