Godartet hjernetumor (ikke-kræft)

En godartet (ikke-kræft) hjernetumor er en masse celler, der vokser relativt langsomt i hjernen.

Ikke-kræftformede hjernetumorer har tendens til at forblive ét sted og spredes ikke. Det kommer normalt ikke tilbage, hvis hele tumoren sikkert kan fjernes under operationen.

Hvis tumoren ikke kan fjernes helt, er der en risiko for, at den kan vokse tilbage. I dette tilfælde overvåges det nøje ved hjælp af scanninger eller behandles med strålebehandling .

Læs mere om ondartede (kræft) hjernetumorer .

Typer og kvaliteter af ikke-kræft hjernetumor

Der er mange forskellige typer ikke-kræftformede hjernetumorer, som er relateret til den type hjerneceller, der er berørt.

Eksempler inkluderer:

Webstedet Cancer Research UK har flere oplysninger om de forskelligetyper hjernetumorer .

Hjernetumorer klassificeres fra en til fire efter, hvor hurtigt de vokser og spredes, og hvor sandsynligt de er for at vokse tilbage efter behandling.

Ikke-kræftformede hjernetumorer er lønklasse et eller to, fordi de har tendens til at vokse langsomt og sandsynligvis ikke spredes.

De er ikke kræftformede og kan ofte behandles med succes, men de er stadig alvorlige og kan være livstruende.

Symptomer på ikke-kræft hjernetumorer

Symptomerne på en ikke-kræft hjernetumor afhænger af, hvor stor den er, og hvor den er i hjernen. Nogle langsomt voksende tumorer forårsager muligvis ikke nogen symptomer i starten.

Almindelige symptomer inkluderer:


  • nye, vedvarende hovedpine
  • krampeanfald (epileptiske anfald)
  • vedvarende kvalme, opkastning og døsighed
  • mentale eller adfærdsmæssige ændringer, såsom ændringer i personlighed
  • svaghed eller lammelse , synsproblemer eller taleproblemer

Hvornår skal jeg se din læge

Se din læge, hvis du har symptomer på en hjernesvulst. Selvom det sandsynligvis ikke er en tumor, skal disse symptomer vurderes af en læge.

Din læge vil undersøge dig og spørge om dine symptomer. De kan også teste dit nervesystem.

Hvis din læge mener, at du måske har en hjernetumor, eller de ikke er sikre på, hvad der forårsager dine symptomer, henviser de dig til en hjerne- og nervespecialist kaldet en neurolog.


Årsager til ikke-kræft hjernetumorer

Årsagen til de fleste ikke-kræftformede hjernetumorer er ukendt, men det er mere sandsynligt, at du udvikler en, hvis:

Kan mobiltelefoner forårsage hjernetumorer?

Nuværende bevis tyder på, at mobiltelefoner ikke forårsager sundhedsproblemer såsom hjernetumorer.

Læs om mobiltelefons sikkerhed .

Behandling af ikke-kræft hjernetumorer

Behandling for en ikke-kræft hjernetumor afhænger af typen og placeringen af tumoren.

Kirurgi bruges til at fjerne de fleste ikke-kræftformede hjernetumorer, og de kommer normalt ikke tilbage efter at være blevet fjernet. Men nogle gange vokser tumorer tilbage eller bliver kræftformede.

Hvis hele tumoren ikke kan fjernes, kan der være behov for andre behandlinger, såsom strålebehandling og kemoterapi for at kontrollere væksten af de resterende unormale celler.

Gendannelse efter behandling for en ikke-kræft hjernetumor

Efter behandling kan du have vedvarende problemer, såsom anfald og vanskeligheder med tale og gang. Du har muligvis brug for understøttende behandling for at hjælpe dig med at komme dig efter eller tilpasse dig disse problemer.

Mange mennesker er i sidste ende i stand til at genoptage deres normale aktiviteter, herunder arbejde og sport, men det kan tage tid.

Det kan være nyttigt at tale med en rådgiver, hvis du vil tale om de følelsesmæssige aspekter af din diagnose og behandling.

Brain Tumor Charity har links til supportgrupper i Storbritannien , og Brain Tumor Research har også detaljer om de hjælpelinjer, du kan kontakte .

< /div> < /section> < nav class = "mc-pagination" role = "navigation" aria - label = "Pagination" >
< ul class = "mc-list mc-pagination__list" >
< li class = "mc-pagination-item--next" > < a class = "mc-pagination__link mc-pagination__link--next" href = "/betingelser/godartet-hjernesvulst/symptomer/" > < span class = "mc-pagination__title" > Næste < /span> : < span class = "mc-pagination__page" > Symptomer < /span> < svg class = "mc-icon mc-icon__arrow-right" xmlns = "http://www.w3.org/2000/svg" viewBox = "0 0 24 24" aria - hidden = "true" >
< path d = "M19.6 11.66l-2.73-3A.51.51 0 0 0 16 9v2H5a1 1 0 0 0 0 2h11v2a.5.5 0 0 0 .32.46.39.39 0 0 0 .18 0 .52.52 0 0 0 .37-.16l2.73-3a.5.5 0 0 0 0-.64z" / > < /svg>
< /ul> < /nav> < /div> < /div> < /body>

< /html>