Alexander teknik

Alexander-teknikken lærer forbedret kropsholdning og bevægelse, som menes at hjælpe med at reducere og forhindre problemer forårsaget af uhjælpsomme vaner.

I løbet af en række lektioner læres du at være mere opmærksomme på din krop, hvordan man forbedrer dårlig kropsholdning og bevæger sig mere effektivt.

Lærere af Alexander-teknikken mener, at det hjælper med at slippe af med spændinger i din krop og lindrer problemer som rygsmerter , nakkepine , ømme skuldre og andre muskuloskeletale problemer.

Bevis tyder på, at teknikken har potentialet til at forbedre visse sundhedsmæssige forhold, men der er nogle påstande om teknikken, der ikke er blevet videnskabeligt testet.

Nøgleprincipper

Hovedprincipperne for Alexander-teknikken er:

  • “hvordan du bevæger dig, sidder og står, påvirker hvor godt du fungerer”
  • “forholdet mellem hoved, nakke og ryg er grundlæggende for din evne til at fungere optimalt”
  • “at være mere opmærksom på den måde, du går på dine daglige aktiviteter er nødvendig for at foretage ændringer og få fordele”
  • “sind og krop arbejder tæt sammen som den ene, der hver især konstant påvirker den anden”

Lærere af teknikken siger, at tilstande som rygsmerter og andre former for langvarig smerte ofte er resultatet af misbrug af din krop over en lang periode, såsom at flytte ineffektivt og stå eller sidde med din vægt ujævnt fordelt.

Målet med Alexander-teknikken er at hjælpe dig med at “aflære” disse dårlige vaner og opnå en afbalanceret, mere naturligt tilpasset krop.

At lære Alexander-teknikken

Alexander-teknikken undervises af en kvalificeret lærer i en-til-en-lektioner.

Lektioner finder ofte sted i et studie, klinik eller lærerens hus og varer normalt 30 til 45 minutter. Du bliver bedt om at bære løstsiddende og behageligt tøj, så du er i stand til at bevæge dig let.

Læreren vil observere dine bevægelser og vise dig, hvordan du bevæger dig, sidder, ligger og står med bedre balance og mindre belastning. De bruger deres hænder til forsigtigt at guide dig i dine bevægelser, hjælpe dig med at opretholde et bedre forhold mellem dit hoved, nakke og rygsøjle og frigøre muskelspændinger.

Du bliver nødt til at deltage i et antal lektioner for at lære de grundlæggende begreber i Alexander-teknikken. Ofte anbefales omkring 20 eller flere ugentlige lektioner.

Lærere i teknikken siger, at du kan se en forbedring af smerter og smerter temmelig hurtigt efter start af lektionerne, men at du skal være forpligtet til at omsætte det, du lærer, i praksis, og det kan tage lang tid at se de fulde fordele.

Det overordnede mål er at hjælpe dig med at få en forståelse af de involverede hovedprincipper, så du kan anvende dem i hverdagen, så du kan drage fordel af teknikken uden behov for hyppige igangværende lektioner.

Virker det?

Tilhængere af Alexander-teknikken hævder ofte, at det kan hjælpe mennesker med en bred vifte af sundhedsmæssige forhold. Nogle af disse påstande understøttes af videnskabelig dokumentation, men nogle er endnu ikke testet korrekt.

Der er beviser for, at Alexander-teknikken kan hjælpe folk med:

  • langvarige rygsmerter – lektioner i teknikken kan føre til nedsat handicap i rygsmerter og reducere hvor ofte du føler smerte i op til et år eller mere
  • langvarige nakkesmerter – lektioner i teknikken kan føre til nedsat nakkesmerter og tilhørende handicap i op til et år eller mere
  • Parkinsons sygdom – lektioner i teknikken kan hjælpe dig med at udføre hverdagslige opgaver lettere og forbedre, hvad du føler for din tilstand

Hvis du har en af disse betingelser og overvejer at prøve Alexander-teknikken, er det en god ide at tale med din læge eller specialist først for at kontrollere, om det måske passer til dig.

Nogle undersøgelser har også antydet, at Alexander-teknikken kan forbedre generelle langvarige smerter, stammende og balancefærdigheder hos ældre for at hjælpe dem med at undgå fald . Men beviset på disse områder er begrænset, og der er behov for flere undersøgelser.

Der er i øjeblikket lidt bevis for, at Alexander-teknikken kan hjælpe med at forbedre andre sundhedsmæssige forhold, herunder astma , hovedpine , slidgigt , søvnbesvær ( søvnløshed ) og stress .

Tilgængelighed og regulering

Alexander teknik lektioner er for det meste tilgængelige privat. Hver lektion koster normalt omkring £ 35 til £ 50.

Imidlertid er nogle -tillid i de senere år begyndt at tilbyde Alexander teknikundervisning som en del af deres polikliniske smerteklinikker. Spørg din læge, om den er tilgængelig via i dit lokalområde.

At finde en lærer

Hvis du overvejer at prøve Alexander-teknikken, er det vigtigt at vælge en lærer, der er erfaren og kvalificeret.

Der er i øjeblikket ingen love eller regler, der angiver, hvilken træning nogen skal have for at undervise i Alexander-teknikken. Professionelle organisationer tilbyder kurser (ofte i 3 år) og medlemskab efter vellykket afslutning af kurset.

Lærere skal opfylde visse krav for at tilmelde sig disse organisationer og er enige om at overholde deres etiske regler.

I Storbritannien er de vigtigste organisationer for lærere i Alexander-teknikken:

Af disse er kun CHNC akkrediteret af Professional Standards Authority.

Risici og begrænsninger

For de fleste mennesker er Alexander teknik lektioner sikre og udgør ingen sundhedsrisici. Ingen manipulation af din krop er involveret, bare blid berøring.

Imidlertid er teknikken muligvis ikke egnet til visse mennesker, såsom dem med specifikke rygproblemer, såsom en skade eller en glideskive.

I sådanne tilfælde er der behov for specialistmedicinsk behandling.

Det er vigtigt at huske, at de fleste lærere i Alexander-teknikken ikke er læger. De diagnosticerer, tilbyder ikke råd om eller behandler tilstande, der skal håndteres af en passende kvalificeret sundhedspersonale.