Vægttab kirurgi – tilgængelighed

Vægttabskirurgi er tilgængelig på for folk, der opfylder visse kriterier.

Det er også tilgængeligt privat, men du bliver nødt til at betale for det, og det kan være dyrt.

-kriterier for vægttabskirurgi

Kriterierne for vægttabskirurgi på kan variere i England. Spørg din læge, hvis du mener, at kirurgi kan være en mulighed for dig.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) retningslinjer for fedme anbefaler, at der gives kirurgi på , hvis du opfylder alle følgende kriterier:  • du har et kropsmasseindeks (BMI) på 40 eller derover eller et BMI mellem 35 og 40 og en alvorlig tilstand, der kan blive bedre, hvis du taber dig (såsom type 2-diabetes eller forhøjet blodtryk )
  • du har prøvet alle andre vægttabsmetoder såsom slankekure og motion, men har kæmpet for at tabe sig eller holde det væk
  • du accepterer langvarig opfølgning efter operationen – såsom at foretage sunde livsstilsændringer og deltage i regelmæssige kontrolundersøgelser
  • du er fit og sund nok til at få operation under generel bedøvelse (hvor du sover)
  • du har modtaget eller vil få behandling fra et specialist fedmehold

Hvis dit BMI er 50 eller derover, kan kirurgi overvejes uden først at skulle prøve andre vægttabsmetoder.

Hvis du for nylig er blevet diagnosticeret med type 2-diabetes, især hvis du har en sydasiatiske baggrund, kan en vurdering for at se, om kirurgi er egnet , overvejes, hvis dit BMI er under 35.

Privat vægttabskirurgi

Omkostningerne ved privat vægttabskirurgi kan variere.

Typiske priser er:

  • gastrisk båndoperation – £ 4.000 til £ 8.000
  • gastrisk bypass – £ 8.000 til £ 15.000
  • ærmet gastrektomi – £ 8.000 til £ 10.000

Du har muligvis ikke brug for en henvisning fra din læge til privat behandling, men det er en god ide først at tale med dem for at få råd.

Inden du henvender dig til en privat klinik eller kirurg, skal du undersøge så meget som muligt om de forskellige typer vægttabskirurgi og tænke på de spørgsmål, du vil stille.

Nogle mennesker overvejer at have behandling i udlandet, hvor omkostningerne til privat behandling kan være billigere, men sørg for at afveje eventuelle besparelser i forhold til de potentielle risici.

Standarder er muligvis ikke så strenge, når de er uden for Storbritannien, og efterbehandling er ikke altid ligetil. Nogle klinikker yder muligvis ikke opfølgende pleje overhovedet eller op til den samme standard som i Storbritannien.