Transurethral resektion af prostata (TURP) – Alternativer

Der er flere alternativer til en transurethral resektion af prostata (TURP). Dine muligheder afhænger af, hvor alvorlige dine symptomer er, og hvilke behandlinger der er tilgængelige.

Aktiv observation

Hvis du har en forstørret prostata, men ikke finder dine symptomer særlig generende, kan du beslutte at bare vente og holde øje med dine symptomer.

Dette betyder, at du ikke får nogen øjeblikkelig behandling, men har mulighed for at få en TURP i fremtiden, hvis dine symptomer bliver værre.

Hvis du ikke har en TURP, kan livsstilsændringer som at begrænse dit forbrug af alkohol og tage regelmæssig motion anbefales til at forbedre dine symptomer.

Læs mere om behandling af prostataudvidelse .

Alternative procedurer

Nyere teknikker

Der er en række nyere kirurgiske teknikker, der generelt er lige så effektive som TURP og kan føre til færre bivirkninger, et kortere ophold på hospitalet og en hurtigere bedring.

Da disse behandlinger stadig er ret nye, er de muligvis ikke tilgængelige, og deres langsigtede effektivitet er ikke altid klar.

Nogle af de vigtigste moderne teknikker er:

Åben prostatektomi

En åben prostatektomi er en større operation, hvor der foretages et snit (snit) i din mave for at få adgang til og fjerne den ydre del af din prostata.

Denne procedure kan være mere effektiv end en TURP, hvis du har meget alvorlig prostataudvidelse, selvom den sjældent bruges i dag på grund af moderne alternativer såsom HoLEP, og fordi den har en højere risiko for langsigtede komplikationer, såsom erektil dysfunktion og urininkontinens .