Subarachnoid blødning – Diagnose

Du bliver nødt til at lave nogle tests på et hospital for at bekræfte, om du har en subaraknoid blødning.

En CT-scanning bruges til at kontrollere tegn på hjerneblødning. Dette indebærer at tage en række røntgenstråler, som en computer derefter laver til et detaljeret 3D-billede.

En CT-scanning bruges til at kontrollere tegn på hjerneblødning. Dette indebærer at tage en række røntgenstråler, som en computer derefter laver til et detaljeret 3D-billede.

Du har muligvis også en test kaldet en lumbal punktering . En lændepunktur indebærer, at en nål indsættes i den nedre del af rygsøjlen, så en prøve af væsken, der omgiver og understøtter hjernen og rygmarven (cerebrospinalvæske), kan tages ud. Det vil derefter blive analyseret for tegn på blødning.

Planlægger behandling

Hvis resultaterne af en CT-scanning eller lændepunktur bekræfter, at du har haft en subaraknoid blødning, vil du normalt blive henvist til en specialist neurovidenskabsenhed.

Yderligere tests er normalt nødvendige for at hjælpe med at planlægge behandlingen, som kan omfatte enten:

Begge disse tests udføres på samme måde som en CT-scanning. Men et specielt farvestof injiceres i en vene (normalt i din arm eller hånd) for at fremhæve dine blodkar og væv.

Lejlighedsvis kan det være nødvendigt med et angiogram. Dette indebærer at indsætte et tyndt rør kaldet et kateter i et af dine blodkar (normalt i lysken).

Lokalbedøvelse bruges, hvor kateteret indsættes, så du ikke føler nogen smerte.

Ved hjælp af en række røntgenstråler, der vises på en skærm, føres kateteret ind i blodkarrene i nakken, der leverer blod til hjernen.

Når det er på plads, injiceres specielt farvestof gennem kateteret og ind i hjernens arterier.

Dette farvestof kaster en skygge på en røntgenstråle, så blodkarens omrids kan ses, og aneurysmens nøjagtige position kan identificeres.

Læs mere om angiografi .