Osteopati – Sikkerhed og regulering

Osteopati er et reguleret sundhedsyrke, der adskiller sig fra sygepleje, medicin og apotek.

Regulering fungerer på samme måde som regulering for læger.

Regulering

I henhold til loven skal osteopater være registreret hos General Osteopathic Council (GOsC) .

GOsC accepterer kun registrering fra praktikere, der har en kvalifikation inden for osteopati, der er anerkendt af GOsC, og som overholder deres standarder for praksis.

Osteopater skal forny deres registrering hvert år. Som en del af denne proces kontrollerer GOsC, at de har den korrekte forsikring, overholder kravene til faglig udvikling og forbliver ved godt helbred.

Hvis du bruger en osteopat, og de ikke overholder denne standard, kan du klage til GOsC. Det har pligt til at undersøge klagen.

GOsC har et register over osteopater, du kan bruge til at finde en i dit lokalområde.

Forordningen sigter mod at beskytte patientsikkerheden, men det betyder ikke, at der er videnskabelig dokumentation for, at en behandling er effektiv.

Hvilke kvalifikationer har osteopater?

Osteopater gennemfører et 4- eller 5-årigt honours degree-program (bachelor eller master), som involverer mindst 1.000 timers klinisk træning. Nogle osteopater er kvalificeret til ph.d.-niveau.

Sikkerhed

Osteopati betragtes generelt som en sikker behandling, selvom du kan opleve mindre bivirkninger, såsom:

  • mild til moderat ømhed eller smerter i behandlingsområdet
  • hovedpine
  • træthed

Disse effekter udvikler sig normalt inden for få timer efter en session og bliver typisk bedre alene inden for 1 eller 2 dage.

I sjældne tilfælde har alvorlige komplikationer været forbundet med terapier, der involverer spinal manipulation, herunder osteopati.

Disse inkluderer rivning af en arterievæg, der fører til et slagtilfælde , hvilket kan resultere i permanent handicap eller endda død.

Disse hændelser opstod normalt efter spinalmanipulation, der involverede nakken.

Din osteopat skal forklare fordelene og eventuelle risici forbundet med at have behandling.

Når det ikke skal bruges

Osteopatisk behandling er skræddersyet til den enkelte patient. Det anbefales ikke, hvor der er en øget risiko for skade på rygsøjlen eller andre knogler, ledbånd, led eller nerver.

Dette betyder, at mennesker med visse sundhedsmæssige forhold muligvis ikke kan få osteopati.

Disse betingelser inkluderer:

Osteopati anbefales heller ikke, hvis du er:

Du kan se en osteopat under graviditeten. Men sørg for at søge råd hos din læge eller jordemoder, før du ser en osteopat. Du bør også sørge for at se en osteopat, der har specialiseret sig i muskel- eller ledsmerter under graviditeten.

Osteopater er uddannet til at bruge deres kliniske vurdering til at identificere patienter, for hvem osteopatisk behandling ikke er passende.