Osteopati – Hvordan det udføres

Under din første osteopati-session vil osteopaten spørge om dine symptomer, generelle helbred og enhver anden medicinsk behandling, du modtager, før du foretager en fysisk undersøgelse.

Osteopaten bruger deres hænder til at finde områder med svaghed, ømhed, begrænsning eller belastning i din krop, især rygsøjlen.

Med dit samtykke skal du sandsynligvis fjerne noget tøj fra det område, der undersøges, og du kan blive bedt om at udføre enkle bevægelser.

Du skal derefter være i stand til at diskutere, om osteopati kan hjælpe med at behandle problemet, og i bekræftende fald, hvad behandlingsprogrammet skal involvere.

Osteopater er uddannet til at identificere, hvornår en patient skal henvises til en læge eller har brug for yderligere tests, såsom MR-scanninger eller blodprøver , for at hjælpe med at diagnosticere problemet.

Osteopatiske teknikker

En osteopat sigter mod at genoprette den normale funktion og stabilitet i leddene for at hjælpe kroppen med at helbrede sig selv.

De bruger deres hænder til at behandle din krop på forskellige måder ved hjælp af en blanding af blide og kraftige teknikker.

Teknikker vælges ud fra den enkelte patient og de symptomer, de har rapporteret.

Disse inkluderer:

  • massage – for at frigøre og slappe af muskler
  • strækker stive led
  • artikulation – hvor dine led bevæges gennem deres naturlige bevægelsesområde
  • stød med høj hastighed – korte, skarpe bevægelser til rygsøjlen, som normalt producerer en kliklyd svarende til at knække dine knoer

Disse teknikker sigter mod at reducere smerte, forbedre bevægelse og tilskynde blodgennemstrømningen.

Osteopati er normalt ikke smertefuld, selvom det ikke er usædvanligt at føle sig øm eller stiv de første par dage efter behandlingen, især hvis du får behandling for en smertefuld eller betændt skade.

Din osteopat vil forklare, om du sandsynligvis vil have nogen reaktioner. Hvis du føler smerter under eller efter behandlingen, skal du fortælle det til din osteopat.

Du kan få råd om selvhjælp og motion for at hjælpe dig med at komme dig og forhindre symptomer, der vender tilbage eller bliver værre.

Generelt varer den første aftale cirka 45 minutter til en time. Yderligere behandlinger varer ca. 30 minutter. Dit behandlingsforløb afhænger af dine symptomer.