Osteopati

Osteopati er en måde at opdage, behandle og forebygge sundhedsproblemer ved at bevæge, strække og massere en persons muskler og led.

Osteopati er baseret på princippet om, at individets velbefindende afhænger af, at deres knogler, muskler, ledbånd og bindevæv fungerer sammen.

Osteopater bruger fysisk manipulation, stretching og massage med det formål at:

  • øge mobiliteten af leddene
  • lindre muskelspændinger
  • øge blodtilførslen til væv
  • hjælper kroppen med at helbrede

De bruger en række teknikker, men ikke medicin eller kirurgi.

I Storbritannien er osteopati et sundhedsyrke, der er reguleret af britisk lov.

Selvom osteopater kan bruge nogle konventionelle medicinske teknikker, er brugen af osteopati ikke altid baseret på videnskabelig dokumentation.

Læs om, hvad der sker, når du besøger en osteopat .

Når det bruges

De fleste mennesker, der ser en osteopat, gør det for at få hjælp til tilstande, der påvirker muskler, knogler og led, såsom:

Hvis du er gravid, skal du sørge for at søge råd hos din læge eller jordemoder, før du ser en osteopat. Du bør også sørge for at se en osteopat, der har specialiseret sig i muskel- eller ledsmerter under graviditeten.

Nogle osteopater hævder at være i stand til at behandle tilstande, der ikke er direkte relateret til muskler, knogler og led, såsom hovedpine , migræne , smertefulde perioder , fordøjelsesforstyrrelser, depression og overdreven gråd hos babyer (kolik) .

Men der er ikke nok bevis for, at osteopati kan behandle disse problemer.

Fungerer osteopati?

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) anbefaler manuel terapi sammen med træning som en behandlingsmulighed for lændesmerter, med eller uden ischias.

Der er begrænsede beviser for, at osteopati kan være effektiv for nogle typer smerter i nakke, skulder eller underekstremitet og bedring efter hofte- eller knæoperationer.

Der er i øjeblikket ingen gode beviser for, at det er effektivt som en behandling af sundhedsmæssige forhold, der ikke er relateret til knogler og muskler (bevægeapparatet).

Læs mere om beviser for osteopati .

Adgang til osteopati

Mens osteopati ikke er bredt tilgængelig på , bør din læge eller lokale kliniske bestillingsgruppe (CCG) være i stand til at fortælle dig, om den er tilgængelig i dit område.

De fleste mennesker betaler privat behandling for osteopati. Behandlingsomkostningerne varierer, men varierer typisk fra £ 35 til £ 50 for en 30- til 40-minutters session.

Du behøver ikke at blive henvist af din læge for at se en osteopat privat. De fleste private sundhedsforsikringsudbydere dækker også osteopatisk behandling.

Kun personer, der er registreret hos General Osteopathic Council (GOsC), har lov til at praktisere som eller kalde sig osteopater.

Du kan finde en registreret osteopat i nærheden på GOsC-webstedet .

Læs mere om, hvordan osteopati reguleres .