Bipolar lidelse – Diagnose

Hvis din læge mener, at du muligvis har bipolar lidelse, henviser de dig normalt til en psykiater, en læge, der er specialiseret i psykiske problemer.

Hvis din sygdom risikerer at skade dig selv, vil din læge straks arrangere en aftale.

Specialist vurdering

Du bliver vurderet af psykiateren ved din aftale. De vil stille dig et par spørgsmål for at finde ud af, om du har bipolar lidelse. Hvis du gør det, beslutter de, hvilke behandlinger der er bedst egnede.

Under vurderingen bliver du spurgt om dine symptomer, og hvornår du først oplevede dem.

Psykiateren vil også spørge om, hvordan du føler dig op til og under en episode af mani eller depression, og om du har tanker om at skade dig selv .

Psykiateren vil også gerne vide om din medicinske baggrund og familiehistorie, især om nogen af dine pårørende har haft bipolar lidelse.

Hvis en anden i din familie har tilstanden, vil psykiateren måske tale med dem. Men de beder om din aftale, inden de gør det.

Andre tests

Afhængigt af dine symptomer kan du muligvis også have brug for test for at se, om du har et fysisk problem, såsom en underaktiv skjoldbruskkirtlen eller en overaktiv skjoldbruskkirtlen .

Hvis du har bipolar lidelse, skal du regelmæssigt besøge din læge for en fysisk sundhedstjek.

Avancerede direktiver

Hvis du er diagnosticeret med tilstanden, er det vigtigt at tale med din psykiater, så du er fuldt involveret i beslutningerne om din behandling og pleje.

Men en person er undertiden ikke i stand til at træffe en informeret beslutning om deres pleje eller kommunikere deres behov, især hvis deres symptomer bliver alvorlige.

Hvis dette sker, kan det være muligt at træffe en forhåndsafgørelse . En forhåndsafgørelse er et sæt skriftlige instruktioner, der angiver, hvilke behandlinger og hjælp du ønsker (eller ikke ønsker) på forhånd, hvis du ikke kan kommunikere dine beslutninger på et senere tidspunkt.

Din læge eller psykiater kan give dig yderligere hjælp og rådgivning.