Mæslinger – behandling

Der er ingen specifik behandling for mæslinger, men tilstanden forbedres normalt inden for 7 til 10 dage. En læge vil sandsynligvis foreslå at tage tingene let hjemme, indtil du har det bedre.

Hold dig væk fra arbejde eller skole i mindst 4 dage fra det tidspunkt, hvor mæslingsudslæt først ser ud til at reducere risikoen for spredning af infektionen.

Du bør også prøve at undgå kontakt med mennesker, der er mere sårbare over for infektionen, såsom små børn og gravide kvinder.

Lindring af symptomer

Hvis symptomerne på mæslinger forårsager ubehag for dig eller dit barn, er der nogle ting, du kan gøre for at behandle disse, mens du venter på, at din krop bekæmper virussen.

Kontrol af feber og lindring af smerter

Paracetamol eller ibuprofen kan bruges til at reducere en høj temperatur (feber) og lindre smerter, hvis dit barns ubehag.

Flydende spædbarn paracetamol kan bruges til små børn. Aspirin bør ikke gives til børn under 16 år.

Tal med en apotek, hvis du ikke er sikker på, hvilke lægemidler der passer til dit barn.

Drik rigeligt med væsker

Hvis dit barn har en høj temperatur, skal du sørge for at drikke masser af væske, da de kan være i fare for dehydrering .

At holde sig hydreret kan også hjælpe med at reducere ubehag i halsen forårsaget af hoste.

Behandling af ømme øjne

Du kan forsigtigt rengøre skorpen fra dit barns øjenlåg og vipper ved hjælp af bomuldsuld gennemblødt i vand.

Lukning af gardiner eller dæmpning af lys kan hjælpe, hvis stærkt lys gør ondt i deres øjne.

Behandling af forkølelseslignende symptomer

Hvis dit barn har forkølelseslignende symptomer, såsom løbende næse eller hoste , er der en række ting, du kan gøre for at hjælpe dem med at føle sig mere komfortable.

For eksempel kan det hjælpe dit barn, hvis de sidder i et varmt, dampende badeværelse. Eller du kan lægge et vådt håndklæde på en varm køler for at fugte luften, hvilket kan hjælpe med at lette dit barns hoste.

At drikke varme drikke, især dem, der indeholder citron eller honning, kan også hjælpe med at slappe af luftvejene, løsne slim og lindre hoste.

Honning bør ikke gives til babyer under 12 måneder.

Spotting af tegn på alvorlig sygdom

Hvis du eller dit barn har mæslinger, skal du holde øje med tegn på de alvorlige komplikationer, der nogle gange kan udvikle sig.

Tegn på et mere alvorligt problem inkluderer:

Gå til din nærmeste ulykkesafdeling (A&E) eller ring 112 for en ambulance, hvis du eller dit barn udvikler nogle af disse symptomer.

Læs mere om komplikationer af mæslinger