årsager til hjerteanfald

Hjerteanfald skyldes, at blodtilførslen til hjertet pludselig afbrydes. Uden denne forsyning kan hjertemusklerne blive beskadiget og begynde at dø.

Uden behandling oplever hjertemusklerne irreversibel skade.

Hvis en stor del af hjertet beskadiges på denne måde, holder hjertet op med at slå (kendt som hjertestop), hvilket resulterer i døden.

Koronar hjertesygdom

Koronar hjertesygdom (CHD) er den førende årsag til hjerteanfald. CHD er en tilstand, hvor kranspulsårerne (de største blodkar, der forsyner hjertet med blod), bliver tilstoppet med kolesterolaflejringer. Disse aflejringer kaldes plaques.

Før et hjerteanfald brister en af plaques (bursts), der får en blodprop til at dannes på stedet for bruddet. Blodproppen kan blokere forsyningen af blod til hjertet og udløse et hjerteanfald.

Din risiko for at udvikle CHD øges med:

Find ud af mere om årsagerne til CHD .

Mindre almindelige årsager

Nogle mindre almindelige årsager er beskrevet her.

Narkotikamisbrug

Brug af stimulanser såsom kokain, amfetamin (hastighed) og methamfetamin (krystalmet) kan få kranspulsårerne til at indsnævres, hvilket begrænser blodforsyningen og udløser et hjerteanfald.

Hjerteanfald fra brugen af kokain er en af de mest almindelige årsager til pludselig død hos unge mennesker.

Mangel på ilt i blodet (hypoxi)

Hvis iltniveauerne i blodet falder på grund af kulilteforgiftning eller et tab af normal lungefunktion, modtager hjertet ikke-iltet blod.

Dette vil resultere i, at hjertemusklerne bliver beskadiget og udløser et hjerteanfald.