Gonoré – Behandling

Gonoré behandles normalt med et kort antibiotikabehandling.

Antibiotika anbefales normalt, hvis:

  • test har vist, at du har gonoré
  • der er stor chance for, at du har gonoré, selvom dine testresultater endnu ikke er kommet tilbage
  • din partner er blevet diagnosticeret med gonoré

I de fleste tilfælde indebærer behandling at have en antibiotikainjektion (normalt i bagdel eller lår) efterfulgt af 1 antibiotikatablet. Det er undertiden muligt at have en anden antibiotikatablet i stedet for en injektion, hvis du foretrækker det.

Hvis du har symptomer på gonoré, forbedres disse normalt inden for få dage, selvom det kan tage op til 2 uger, før smerter i bækkenet eller testiklerne forsvinder helt.

Blødning mellem perioder eller tunge perioder bør forbedres med den næste periode.

Det anbefales normalt at deltage i en opfølgningsaftale en uge eller to efter behandlingen, så der kan udføres en anden test for at se, om du er fri for infektion.

Du bør undgå at have sex, indtil du og din partner er blevet behandlet og givet det klare for at forhindre reinfektion eller videregive infektionen til nogen anden.

Hvis dine symptomer ikke forbedres efter behandling, eller du tror du er blevet smittet igen, skal du kontakte din læge eller sygeplejerske. Det kan være nødvendigt med gentagen behandling eller yderligere tests for at kontrollere, om der er andre problemer.

Seksuelle partnere

Gonoré overføres let gennem intim seksuel kontakt. Hvis du bliver diagnosticeret med det, kan enhver, du for nylig har haft sex med, også have det.

Det er vigtigt, at din nuværende partner og andre nylige seksuelle partnere testes og behandles.

Din lokale kønsorganisk medicin (GUM) eller din seksuelle sundhedsklinik kan muligvis hjælpe ved at underrette nogen af dine tidligere partnere på dine vegne.

Der kan sendes en kontaktseddel, der forklarer, at de kan have været udsat for en seksuelt overført infektion (STI) og foreslår, at de går til en kontrol. Slip’en indeholder ikke dit navn, så din fortrolighed er beskyttet.

Behandling af babyer med gonoré

Babyer med tegn på en gonoréinfektion ved fødslen, eller som har en øget risiko for infektion, fordi deres mor har gonoré, får normalt antibiotika umiddelbart efter de er født.

Dette skader ikke barnet og hjælper med at forhindre blindhed og andre komplikationer af gonoré .