Ektopisk graviditet – Symptomer

Symptomer på ektopisk graviditet udvikler sig normalt mellem 4. og 12. uge af graviditeten.

Nogle kvinder har først ingen symptomer. De finder muligvis ikke ud af, at de har en ektopisk graviditet, før en tidlig scanning viser problemet, eller de udvikler mere alvorlige symptomer senere.

Vigtigste symptomer

Du kan have en ektopisk graviditet, hvis du går glip af en periode, har en positiv graviditetstest og har andre tegn på graviditet ud over et af nedenstående symptomer.

Kontakt din læge eller ring til 111, hvis du har en kombination af nogle af disse symptomer, og du tror, du kan være gravid – selvom du ikke har haft en positiv graviditetstest.

Vaginal blødning

Vaginal blødning har tendens til at være lidt anderledes end din normale periode. Det starter og stopper ofte og kan have vandig og mørkebrun farve.

Nogle kvinder fejler denne blødning i en regelmæssig periode og er ikke klar over, at de er gravide.

Vaginal blødning under graviditet er relativt almindelig og er ikke nødvendigvis et tegn på et alvorligt problem, men du bør søge lægehjælp, hvis du oplever det.

Mavesmerter

Du kan opleve mavesmerter , typisk lavt nede på den ene side. Det kan udvikle sig pludselig eller gradvist og kan være vedholdende eller komme og gå.

Mavesmerter kan have mange årsager, herunder mavefejl og fanget vind, så det betyder ikke nødvendigvis, at du har en ektopisk graviditet.

Men du bør få lægehjælp, hvis du har det og tror, du kan være gravid.

Skulder tip smerter

Skulderspids er en usædvanlig smerte, hvor din skulder slutter, og din arm begynder.

Det vides ikke nøjagtigt, hvorfor det opstår, men det kan være et tegn på en ektopisk graviditet, der forårsager indre blødninger, så du skal straks få lægehjælp, hvis du oplever det.

Ubehag når man går på toilettet

Du kan opleve smerter, når du går efter en tisse eller poo. Du kan også have diarré .

Nogle ændringer i din normale blære- og tarmmønster er normale under graviditeten, og disse symptomer kan være forårsaget af urinvejsinfektioner og mavefejl.

Men det er stadig en god ide at søge lægehjælp, hvis du oplever disse symptomer og tror, du kan være gravid.

Symptomer på brud

I nogle få tilfælde kan en ektopisk graviditet vokse sig stor nok til at opdele æggelederen. Dette er kendt som et brud.

Brud er meget alvorlige, og kirurgi for at reparere æggelederen skal udføres så hurtigt som muligt.

Tegn på et brud inkluderer en kombination af:

Ring 112 for en ambulance eller gå til din nærmeste ulykkesafdeling (A&E) med det samme, hvis du oplever disse symptomer.