Abscess – Årsager

De fleste bylder er forårsaget af en infektion med stafylokokbakterier .

Når bakterier kommer ind i kroppen, sender immunsystemet hvide blodlegemer for at bekæmpe infektionen. Dette forårsager hævelse (betændelse) på infektionsstedet og død af nærliggende væv. Der oprettes et hulrum, der fyldes med pus for at danne en byld.

Pus indeholder en blanding af dødt væv, hvide blodlegemer og bakterier. Abcessen kan blive større og mere smertefuld, når infektionen fortsætter, og der produceres mere pus.

Nogle typer stafylokokbakterier producerer et toksin kaldet Panton-Valentine leukocidin (PVL), der dræber hvide blodlegemer. Dette får kroppen til at skabe flere celler for at fortsætte med at bekæmpe infektionen og kan føre til gentagne hudinfektioner.

I sjældne tilfælde kan en byld være forårsaget af en virus, svampe eller parasitter.

Hudabcesser

Når bakterier kommer under overfladen af din hud, kan der dannes en byld. Dette kan forekomme hvor som helst på kroppen, selvom hudabscesser tendens til at være mere almindelige i:

  • underarmene
  • hænder og fødder
  • bagagerum
  • kønsorganer
  • balder

Bakterier kan komme ind i din hud og forårsage en byld, hvis du har et mindre hudsår, såsom et lille snit eller græs, eller hvis en talgkirtel (oliekirtel) eller svedkirtel i din hud bliver blokeret.


Interne bylder

Abcesser, der udvikler sig inde i maven (maven) er forårsaget af en infektion, der når væv dybere inde i kroppen. Dette kan forekomme som et resultat af:

  • en skade
  • maveoperation
  • en infektion, der spredes fra et nærliggende område

Der er mange måder, en infektion kan sprede sig i underlivet og få en byld til at udvikle sig.

For eksempel kan en lungeabsces dannes efter en bakteriel infektion i dine lunger, såsom lungebetændelse , og et burst-tillæg kan sprede bakterier i din mave.

Øget risiko

Ud over de specifikke årsager, der er nævnt ovenfor, kan ting, der øger sandsynligheden for, at en byld udvikler sig, omfatte:

Imidlertid udvikler mange bylder sig hos mennesker, der ellers generelt er sunde.