Brystkræft hos mænd – Diagnose

Se din læge, hvis du har symptomer på brystkræft . De vil undersøge dig og spørge om dine symptomer.

Din læge kan om nødvendigt henvise dig til en speciel brystklinik for følgende scanninger og tests.

Ultralydsscanning

En ultralydsscanning af dit bryst kan udføres for at se efter en klump i dit bryst og se det er fast eller fyldt med væske. En solid klump er mere tilbøjelig til at være kræft.

En ultralydsscanning bruger højfrekvente lydbølger til at producere et billede af indersiden af dine bryster.

Du bliver nødt til at fjerne din top til testen, hvilket indebærer, at en lille enhed flyttes over brystet for at oprette et billede på en skærm.

Røntgen af bryst (mammografi)

En røntgen af dit bryst, kaldet et mammogram, kan udføres for at se efter eventuelle klumper eller usædvanlige områder.

Du tager din top af til testen, og dit bryst presses fast mod en speciel plade, mens scanningen tages.

Biopsi

Hvis der findes en klump eller et usædvanligt område i dit bryst, udføres en biopsi for at kontrollere, om det er kræft.

Det er her, et lille stykke brystvæv fjernes ved hjælp af en nål. Lokalbedøvelse bruges til at bedøve din hud, så nålen ikke gør ondt.

Vævstykket kontrolleres i et laboratorium for at se, om det indeholder kræftceller og for at finde ud af mere om cellerne (f.eks. Om hormonbehandling muligvis fungerer).

Håndterer en diagnose

At få at vide, at du har brystkræft, kan forårsage en bred vifte af følelser, såsom chok, frygt, forvirring og i nogle tilfælde forlegenhed.

Følelser af isolation er også almindelige. Dette kan skyldes, at der er lidt i vejen for information og rådgivning til mænd med brystkræft.

Tal med din læge eller dit plejeteam, hvis du kæmper for at komme overens med din diagnose. De kan tilbyde support og rådgivning.

Du kan også finde det nyttigt at tale med andre mænd om tilstanden. Velgørenhedsorganisationen Brystkræftpleje har et online forum for mænd med brystkræft . Cancer Research UK har også Cancer Chat , et online forum for alle, der er ramt af kræft.