Biopsi – Recovery

Biopsier er normalt ligetil procedurer, der udføres ved hjælp af lokalbedøvelse .

I de fleste tilfælde er biopsier ambulante procedurer, så du behøver ikke blive på hospitalet natten over.

Men nogle gange kan nogle typer biopsi, såsom dem, hvor der skal tages en vævsprøve fra et indre organ, kræve generel bedøvelse .

I dette tilfælde skal du blive på hospitalet natten over for at komme dig efter bedøvelsesmidlet.

Efter en biopsi føler du normalt ikke smerter. Men hvis du har taget en vævsprøve fra et større organ, såsom din lever eller knoglemarv, kan du føle en kedelig smerte eller lidt ubehag.

Din læge eller kirurg kan anbefale smertestillende midler for at hjælpe med at lindre dette.

Hvis der er behov for et snit (snit) for at fjerne en vævsprøve – for eksempel under en excisionsbiopsi – kan det være nødvendigt med sting for at lukke såret, eller det kan være nødvendigt at påføre en bandage.

Hvis væv fjernes fra et indre organ, såsom din lever eller nyrer, bliver du nødt til at blive på hospitalet i et par timer efter proceduren.

Dette er, så du kan hvile, og hospitalets personale kan sørge for, at der ikke er intern blødning.

Det er sjældent, at der opstår alvorlig blødning efter en biopsi, men hvis det sker, skal du muligvis have en operation eller en blodtransfusion . I sjældne tilfælde kan det være nødvendigt med en anden procedure eller operation.

Kvinder, der har fået vævsprøver taget fra deres reproduktive system, såsom slimhinden i livmoderhalsen (livmoderhalsen), kan opleve midlertidig let vaginal blødning. Smertestillende midler kan bruges til at behandle kramper.