Alzheimers sygdom – forebyggelse

Da den nøjagtige årsag til Alzheimers sygdom stadig er ukendt, er der ingen sikker måde at forhindre tilstanden på. Men en sund livsstil kan hjælpe med at reducere din risiko.

Reducerer din risiko for hjerte-kar-sygdomme

Kardiovaskulær sygdom er blevet forbundet med en øget risiko for Alzheimers sygdom og vaskulær demens .

Du kan muligvis reducere din risiko for at udvikle disse tilstande – såvel som andre alvorlige problemer, såsom slagtilfælde og hjerteanfald – ved at tage skridt til at forbedre din kardiovaskulære sundhed.

Disse inkluderer:

Andre risikofaktorer for demens

Den seneste forskning tyder på, at andre faktorer også er vigtige, selvom dette ikke betyder, at disse faktorer er direkte ansvarlige for at forårsage demens.

Disse inkluderer:

Forskningen konkluderede, at ved at ændre alle de risikofaktorer, vi er i stand til at ændre, kan vores risiko for demens blive reduceret betydeligt.

At være mentalt og socialt aktiv

Der er nogle beviser, der tyder på, at demensgraden er lavere hos mennesker, der forbliver mentalt og socialt aktive gennem hele deres liv.

Det kan være muligt at reducere din risiko for Alzheimers sygdom og andre former for demens ved at:

Interventioner som “hjernetræning” computerspil har vist sig at forbedre kognitionen over en kort periode, men forskning har endnu ikke vist, om dette kan hjælpe med at forhindre demens.

Læs mere om forebyggelse af demens .