Tyfusfeber – symptomer

Symptomerne på tyfusfeber udvikler sig normalt 1 eller 2 uger efter, at en person er smittet med Salmonella typhi-bakterien.

Ved behandling bør symptomerne på tyfusfeber hurtigt forbedres inden for 3 til 5 dage.

Hvis det ikke behandles, bliver det normalt værre i løbet af et par uger, og der er en betydelig risiko for, at livstruende komplikationer af tyfusfeber udvikler sig.

Uden behandling kan det tage uger – eller endda måneder – at komme sig fuldt ud, og symptomerne kan vende tilbage.

De vigtigste symptomer på tyfusfeber er:

Senere, når infektionen skrider frem, kan du miste din appetit, føle dig syg og have mavepine og diarré . Nogle mennesker kan få udslæt.

Få lægehjælp

Kontakt din læge hurtigst muligt, hvis du har symptomer på tyfusfeber (selvom du er blevet vaccineret mod den), især hvis du for nylig er vendt tilbage fra at rejse til udlandet.

Det er usandsynligt, at dine symptomer vil være forårsaget af tyfusfeber, men det er bedst at få dem tjekket ud, hvis du har brug for behandling.

Hvis du bliver syg, når du rejser til udlandet, kan du få hjælp ved at:

  • kontakte en repræsentant for det rejsefirma, du bestilte hos
  • kontakte dit rejseforsikringsselskab
  • kontakte det britiske konsulat i det område, du besøger, eller, hvis du føler dig meget syg, de lokale redningstjenester

Udenrigs- og Commonwealth-kontoret (FCO) yder rejserådgivning efter land og kontaktoplysninger for alle de britiske konsulater og ambassader i fremmede lande .

Før du rejser, er det en god ide at lave en liste over relevante kontaktoplysninger og telefonnumre i tilfælde af en nødsituation.