Trichomoniasis – Forebyggelse

Hvis du har haft trichomoniasis, og den er blevet behandlet, vil du ikke være immun over for infektionen og kunne få den igen.

Som enhver seksuelt overført infektion (STI) er den bedste måde at forhindre trichomoniasis på at have sikker sex. Dette betyder altid at bruge kondom .

Følgende foranstaltninger hjælper med at beskytte dig mod trichomoniasis og de fleste andre kønssygdomme, herunder klamydia og gonoré . De hjælper også med at forhindre, at du videregiver det til din partner:

  • Brug kondomer (mand eller kvinde) hver gang du har vaginal eller analsex
  • hvis du har oralsex, skal du dække penis med kondom eller kvindelige kønsorganer med en latex- eller polyurethan-firkant (en dæmning)
  • hvis du er kvinde og gnider din vulva mod din kvindelige partners vulva, skal en af jer dække dine kønsorganer med en dæmning
  • undgå at dele sexlegetøj – hvis du deler det, skal du vaske det eller dække det med et nyt kondom, før nogen anden bruger det

Hvis du ikke er sikker på, hvordan du bruger kondom korrekt, kan du læse om, hvordan du bruger kondom .

Hvis du er blevet diagnosticeret med trichomoniasis, skal du sørge for, at både du og din partner bliver behandlet, og at ethvert sexlegetøj, du har brugt, bliver renset.

Bliver testet

Hvis du er seksuelt aktiv, skal du gå til regelmæssige seksuelle sundhedsundersøgelser. Du kan få en aftale ved at besøge din lokale tandkødsklinik.

Find din lokale seksuelle sundhedsklinik .

Hvis du bemærker tegn eller symptomer på en STI, skal du undgå at have sex og besøge din læge eller tandkødsklinik så hurtigt som muligt.

Yderligere hjælp og rådgivning

Ring til National Sexual Health Helpline på 0300 123 7123 for fortrolig rådgivning og support 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen.

Læs mere om, hvor du kan få rådgivning om seksuel sundhed .