Trichomoniasis – Behandling

Trichomoniasis vil sandsynligvis ikke forsvinde uden behandling. Infektionen kan kurere sig selv i sjældne tilfælde, men du risikerer at overføre infektionen til en anden, hvis du ikke bliver behandlet.

Antibiotika

Trichomoniasis behandles normalt hurtigt og nemt med antibiotika .

De fleste mennesker ordineres et antibiotikum kaldet metronidazol, som er meget effektivt, hvis det tages korrekt. Du bliver normalt nødt til at tage metronidazol to gange om dagen i 5 til 7 dage.

Nogle gange kan dette antibiotikum ordineres i en enkelt, større dosis. Dette kan dog have en højere risiko for bivirkninger, og det anbefales ikke til gravide eller ammende kvinder som en sikkerhedsforanstaltning.

Metronidazol kan få dig til at føle dig syg, være syg og forårsage og en let metallisk smag i munden. Det er bedst at tage det efter at have spist mad. Kontakt din læge for råd, hvis du begynder at kaste op, fordi behandlingen ikke vil være effektiv, hvis du ikke er i stand til at sluge tabletterne.

Drik ikke alkohol, mens du tager metronidazol og i mindst 3 dage efter afslutningen af antibiotikaforløbet. At drikke alkohol, mens du tager denne medicin, kan forårsage mere alvorlige bivirkninger, herunder:

  • et hurtigt hjerterytme eller hjertebanken
  • rødmen i huden
  • kvalme og opkast

En specialist kan anbefale alternative behandlinger, hvis metronidazol er uegnet til dig (for eksempel hvis du er allergisk over for det).

Opfølgning

Hvis du tager dine antibiotika korrekt, har du normalt ikke brug for opfølgende tests eller undersøgelser for trichomoniasis.

Du kan dog kræve yderligere test for at se, om dine symptomer skyldes en anden seksuelt overført infektion (STI), hvis dine symptomer forbliver eller gentager sig efter behandlingen.

Hvis du har ubeskyttet sex, før din behandling er afsluttet, skal du vende tilbage til din praktiserende læge eller en seksuel sundhedsklinik. Du er muligvis blevet inficeret igen. Du skal også vende tilbage, hvis du:

  • afsluttede ikke dit antibiotikakur
  • tog ikke dine antibiotika korrekt (ifølge instruktionerne)
  • opkastede kort efter at have taget dine antibiotika

Du har muligvis brug for flere antibiotika eller en anden form for behandling.

Seksuelle partnere

Du bør undgå at have sex, mens du bliver behandlet for trichomoniasis, da du måske bliver inficeret igen.

Hvis du fik ordineret en enkelt dosis antibiotika, skal du undgå at have sex i 7 dage efter at have taget medicinen.

Det er meget vigtigt, at din nuværende seksuelle partner og andre nylige partnere også testes og behandles. Hvis din seksuelle partner ikke behandles, øger dette risikoen for reinfektion.