Rickets og osteomalacia – Forebyggelse

Der er flere trin, du kan tage for at forhindre rakitis.

Disse inkluderer at sikre dit barn:

Babyer fra fødsel til 1 år, inklusive dem, der udelukkende eller delvist ammer, har brug for 8,5 til 10 mikrogram (mcg) D-vitamin om dagen.

Børn fra 1 år og voksne har brug for 10mcg D-vitamin om dagen.

Kosttilskud

Det anbefales, at:

  • gravide og ammende kvinder bør overveje at tage et dagligt supplement, der indeholder 10mcg D-vitamin fra mindst oktober til marts
  • babyer fra fødsel til 1 år , uanset om de udelukkende eller delvist ammer, bør få et dagligt tilskud indeholdende 8,5 til 10 mikrogram D-vitamin for at sikre, at de får nok
  • babyer, der fodres med modermælkserstatning, har ikke brug for et D-vitamintilskud, før de får mindre end 500 ml (ca. en pint) modermælkserstatning om dagen, fordi modermælkserstatningen er beriget med D-vitamin
  • børn i alderen 1 til 4 år bør få et dagligt supplement, der indeholder 10mcg D-vitamin

For mere information, læs om, hvem der skal tage D-vitamintilskud .

Sollys

Sollys er en god kilde til D-vitamin, og det er her vi får det meste af vores D-vitamin fra. Vitaminet dannes under huden efter udsættelse for solen.

I Storbritannien er en kort eksponeringsperiode på hænder og ansigt, når solen er stærkest (mellem kl. 11 og 15) fra slutningen af marts / april til slutningen af september, nok for de fleste mennesker.

Du får ikke D-vitamin fra solen, hvis du bruger solcreme, men du skal anvende solcreme med en solbeskyttelsesfaktor (SPF) på mindst 15, før din hud begynder at blive rød eller brænde. Dette hjælper med at beskytte din hud mod solskader.

Mens det er vigtigt for børn at tilbringe tid i solen for at forhindre rakitis, har babyer og små børn meget følsom hud, der let brænder. De skal bruge stærkere solcreme og være tildækket, når de er ude i solen.

I Storbritannien er din hud ikke i stand til at fremstille D-vitamin fra solen fra oktober til begyndelsen af marts, fordi sollyset ikke er stærkt nok. Du kan dog få D-vitamin fra din krops butikker og fra fødekilder i denne periode.

Læs mere om D-vitamin og sollys og at være sikker i solen .

Sund start

Nogle familier er berettigede til gratis vitamintilskud fra regeringens Healthy Start- ordning.

Find ud af, om du kvalificerer dig til sund start . Du kan også ringe til Healthy Start-hjælpelinjen på 0345 607 6823 eller e-maile deres helpdesk fra kontaktformularen på Healthy Start-webstedet.