Rådgivning

Rådgivning er en samtaleterapi, der involverer en uddannet terapeut, der lytter til dig og hjælper dig med at finde måder at håndtere følelsesmæssige problemer på.

Undertiden bruges udtrykket “rådgivning” til at tale om taleterapier generelt, men rådgivning er også en type terapi i sig selv.

Hvad kan rådgivning hjælpe med?

Rådgivning kan hjælpe dig med at klare:

Hvad man kan forvente af rådgivning

Ved din aftale opfordres du til at tale om dine følelser og følelser med en uddannet terapeut, der lytter og støtter dig uden at dømme eller kritisere.

Terapeuten kan hjælpe dig med at få en bedre forståelse af dine følelser og tankeprocesser og finde dine egne løsninger på problemer. Men de giver normalt ikke råd eller fortæller dig, hvad du skal gøre.

Rådgivning kan finde sted:

Du kan blive tilbudt en enkelt rådgivningssession, et kort kursus over et par uger eller måneder eller et længere kursus, der varer i flere måneder eller år.

Det kan tage et antal sessioner, før du begynder at se fremskridt, men du bør gradvist begynde at føle dig bedre ved hjælp og støtte fra din terapeut.

Kan du få gratis rådgivning om ?

Du kan få gratis psykologiske terapier, herunder rådgivning om depression, på .

Du har ikke brug for henvisning fra din læge.

Du kan henvise dig direkte til en psykologisk terapitjeneste.

Eller du kan få en henvisning fra din læge, hvis du foretrækker det.

Find ud af mere om gratis psykologiske terapier på .

Privat rådgivning

Hvis du beslutter at betale for at se en privat terapeut, skal du sørge for, at de er kvalificerede, og at du har det godt med dem.

Omkostningerne ved privat rådgivning kan variere afhængigt af hvor du bor, hvor en session koster et sted mellem £ 10 og £ 70.

Mange private terapeuter tilbyder en indledende gratis session og lavere priser for studerende, jobsøgende og dem med lave lønninger.

Du bør spørge om afgifter og aftale en pris, inden du begynder på et kursus med rådgivning.

Velgørenhedsorganisationer og frivillige organisationer

Nogle velgørenhedsorganisationer og frivillige organisationer tilbyder også rådgivning. Disse organisationer er normalt specialiserede inden for et bestemt område, såsom parrådgivning, dødsfald eller familievejledning.

Du har ikke brug for en henvisning fra din læge til en aftale om disse tjenester, men du skal muligvis betale et gebyr for at dække udgifterne til dine sessioner.

Velgørenhedsorganisationer, der kan tilbyde rådgivning, omfatter:

Du kan muligvis også få adgang til supportgrupper gennem dit lokale samfund, kirke eller sociale tjenester.

At finde en kvalificeret terapeut

Da rådgivning indebærer at tale om følsomme emner og afsløre personlige tanker og følelser, bør din rådgiver være erfaren og professionelt kvalificeret.

Anerkendte terapeuter vil blive registreret i en professionel organisation, der er godkendt af Professional Standards Authority (PSA) . Dette betyder, at de har opfyldt PSA’s krævede faglige standarder for at øve sig.

Du kan finde en kvalificeret terapeut gennem PSA tjek en praktiserende side .

Andre talende terapier

Ud over rådgivning er der mange andre typer psykologiske terapier (eller talebehandlinger), der involverer en person, der taler med en terapeut om deres følelser eller problemer.

Læs mere om andre samtaleterapier og hvordan de kan hjælpe.