Lungekræft – Forebyggelse

Hvis du ryger, er den bedste måde at forhindre lungekræft og andre alvorlige tilstande på at stoppe med at ryge så hurtigt som muligt.

Uanset hvor længe du har ryget, er det altid værd at holde op. Hvert år, du ikke ryger, mindsker din risiko for at få alvorlige sygdomme, såsom lungekræft. Efter 10 år uden at ryge, falder dine chancer for at udvikle lungekræft til halvdelen af en, der ryger.

Smokefree kan tilbyde rådgivning og support til at hjælpe dig med at holde op med at ryge. Du kan ringe til 0300123 1044 eller besøge webstedet.

En læge eller apotek kan også give dig råd om, hvordan du holder op med at ryge.

En afbalanceret diæt

Forskning tyder på, at at spise en fedtfattig kost med højt fiberindhold, herunder mindst 5 portioner om dagen med frisk frugt og grøntsager og masser af fuldkorn, kan reducere din risiko for lungekræft såvel som andre typer kræft og hjertesygdomme.

Find ud af mere om en sund diæt .

Dyrke motion

Der er stærke beviser for, at regelmæssig motion kan mindske risikoen for at udvikle lungekræft og andre former for kræft.

De fleste voksne anbefales at udføre mindst 150 minutter (2 timer og 30 minutter) aerob aktivitet med moderat intensitet hver uge plus øvelser i styrketræning mindst 2 dage hver uge.

Find ud af mere om sundhed og fitness .