Guillain-Barré syndrom – Recovery

De fleste mennesker får til sidst fuld restitution fra Guillain-Barré syndrom, men dette kan nogle gange tage lang tid, og omkring 1 ud af 5 personer har langvarige problemer.

Langt de fleste mennesker kommer sig inden for et år.

Et par mennesker kan have symptomer igen år senere, men det er sjældent.

Mulige langsigtede problemer

Disse kan omfatte:

Støtte og rehabilitering

Specialiserede tjenester er tilgængelige for at hjælpe dig med at komme dig og tilpasse dig eventuelle langvarige problemer.

Dette kan indebære støtte fra:


  • en fysioterapeut – der kan hjælpe med bevægelsesproblemer
  • en ergoterapeut – der kan identificere problemområder i personens hverdag og udarbejde praktiske løsninger
  • en tale- og sprogterapeut – som kan hjælpe med kommunikations- og synkeproblemer
  • en rådgiver – som du kan diskutere dine problemer med, og som kan hjælpe dig med at finde måder at håndtere følelsesmæssigt på

Dine sundheds- og plejebehov vil blive vurderet, og der udarbejdes en individuel plejeplan for at imødekomme disse behov. Dette bør involvere en diskussion med dig og enhver, der sandsynligvis vil være involveret i din pleje.

Se afsnittet om pleje og support for information og råd om pleje af nogen, herunder sektioner, der kan være nyttige, hvis du er ny i plejen.

Støttegrupper

Hvis du har Guillain-Barré syndrom, eller hvis du plejer en person, der har det, kan det være nyttigt at komme i kontakt med en støttegruppe.

Den vigtigste UK-baserede støttegruppe er GAIN (Guillain-Barré & Associated Inflammatory Neuropathies) . Du kan besøge deres hjemmeside for information eller kontakte deres hjælpelinje på 0800 374803.

Du kan også spørge sundhedspersonalet, der plejer dig, om supportgrupper i dit område.