Fostervandsprøve – Resultater

Efter at fostervandsprøve er blevet udført, sendes prøven af fostervand til et laboratorium til test.

At få resultaterne

De første resultater skal være tilgængelige inden for 3 arbejdsdage, og dette vil fortælle dig, om der er fundet en kromosomal tilstand, såsom Downs syndrom , Edwards syndrom eller Pataus syndrom .

Hvis der også testes sjældnere forhold, kan det tage 3 uger eller mere for resultaterne at komme tilbage.

Du kan normalt vælge, om du vil få resultaterne via telefon eller under et ansigt til ansigt-møde på hospitalet eller derhjemme.

Du modtager også en skriftlig bekræftelse af resultaterne.

Hvad resultaterne betyder

Amniocentese anslås at give et endeligt resultat hos 98 til 99 ud af hver 100 kvinder, der har testen.

Men det kan ikke teste for enhver tilstand, og i et lille antal tilfælde er det ikke muligt at få et afgørende resultat.

Mange kvinder, der har fostervandsprøve, får et “normalt” resultat. Dette betyder, at ingen af de betingelser, der blev testet for, blev fundet hos barnet.

Men et normalt resultat garanterer ikke, at din baby bliver helt sund, da testen kun kontrollerer for tilstande, der er forårsaget af visse gener, og den kan ikke udelukke enhver tilstand.

Hvis dit testresultat er positivt, har din baby 1 af de betingelser, de blev testet for.

I dette tilfælde vil konsekvenserne blive diskuteret fuldt ud med dig, og du bliver nødt til at beslutte, hvad du skal gøre næste gang.


Hvad sker der, hvis der findes en tilstand

Hvis testen finder ud af, at din baby bliver født med en tilstand, kan du tale med en række specialister om, hvad dette betyder.

Disse kan omfatte en jordemoder, en læge, der har specialiseret sig i børns sundhed (konsulent børnelæge), en genetiker og en genetisk rådgiver.

De vil være i stand til at give dig detaljerede oplysninger om tilstanden, der hjælper dig med at beslutte, hvad du skal gøre, herunder de mulige symptomer, dit barn kan have, den behandling og støtte, de muligvis har brug for, og om deres forventede levetid vil blive påvirket.

En baby født med 1 af disse forhold vil altid have tilstanden, så du bliver nødt til at overveje dine muligheder nøje.

Dine muligheder er at:

Dette kan være en meget vanskelig beslutning, men du behøver ikke tage det alene.

Ud over at diskutere det med specialiserede sundhedspersonale kan det hjælpe med at tale tingene med din partner og tale med nære venner og familie.

Du kan også få support og mere information fra velgørenhedsorganisationer som: