Cervikal ribben

En livmoderhalsrib er en ekstra ribbe, der dannes over den første ribbe, der vokser fra bunden af halsen lige over kravebenet.

Du kan have en cervikal ribben til højre, venstre eller på begge sider. Det kan være en fuldt udformet knoglet ribbe eller bare en tynd streng af vævsfibre.

En livmoderhalsrib er en abnormitet, der er til stede fra fødslen. Det forårsager normalt ikke problemer, men hvis det presser på nærliggende nerver og blodkar, kan det forårsage nakkesmerter , følelsesløshed i armen og andre symptomer, som samlet kaldes thoraxudløbssyndrom.

Thoracic outlet syndrom starter normalt mellem 20 og 50 år og er mere tilbøjelige til at påvirke mænd end kvinder.

Symptomer på thorax udløbssyndrom

Ikke alle mennesker med cervikal ribben udvikler thoraxudløbssyndrom, og syndromet kan også være forårsaget af andre tilstande.

Symptomer på thoraxudløbssyndrom inkluderer:

Disse symptomer varierer meget fra person til person. De kan være konstante eller komme og gå.

Behandling af thoraxudløbssyndrom

Hvis du har thoraxudløbssyndrom, kan din læge henvise dig til fysioterapi . Skulderøvelser kan hjælpe med at strække og styrke halsområdet og korrigere dårlig kropsholdning. Massage kan også hjælpe med at frigive stramme eller forkortede nakkevæv.

At se en ergoterapeut kan også være nyttig til rådgivning om teknikker til at beskytte din ryg og nakke under arbejdet .

For at lindre smerter og hævelse kan din læge ordinere et ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID) , såsom naproxen eller diclofenac.

Hvis du udvikler blodpropper, kan du få ordineret trombolytika til at nedbryde dem og antikoagulantia for at forhindre yderligere blodpropper.

Hvis disse behandlinger ikke hjælper, kan kirurgi være en mulighed.