Produkter til at hjælpe med urininkontinens

Inkontinenspuder og andre produkter og enheder kan gøre livet lettere for dig, hvis du venter på en diagnose eller på, at en behandling fungerer.

En bred vifte af produkter og enheder er tilgængelige til urininkontinens.

De omfatter:

  • puder og bukser
  • seng og stol beskyttelse
  • katetre og peniskapper
  • hudpleje- og hygiejneprodukter
  • specielt tilpasset tøj og badetøj

Pads og pull-up bukser

De mest populære inkontinensprodukter er absorberende puder, der bæres inde i undertøj for at opsuge urin.

Pads og pull-up bukser bruger den samme teknologi som bleer til babyer og har et “hydrofobt” lag, der trækker urin væk fra produktets overflade, så din hud forbliver tør.

Hvis du har mild til moderat inkontinens, kan du købe tynde, diskrete pads eller pull-up bukser til mænd og kvinder fra mange supermarkeder og apoteker.

For mennesker med alvorlige utætheder kan kontinensklinikker og distriktssygeplejersker levere inkontinenspuder på , men disse har tendens til at være store og omfangsrige.

“Jeg vil ikke anbefale, at personer med urininkontinens bruger elektroder uden rådgivning fra en læge eller kontinensrådgiver,” siger Karen Logan, konsulentkontinenssygeplejerske hos Gwent Healthcare Trust.

“Men som en midlertidig foranstaltning kan de virkelig forbedre din livskvalitet og redde dig fra at være hjemme eller bruge al din tid på toilettet.”


Undgå hygiejnepuder til inkontinens

“Mange kvinder bruger hygiejnepuder i stedet for inkontinenspuder, fordi de er billigere, men de har ikke den samme teknologi. De forbliver fugtige, og de kan gøre din hud øm,” siger Logan.

“Jeg anbefaler at betale ekstra for inkontinenspuder, da de er meget mere effektive og komfortable.”


Brug af tamponer til stressinkontinens

Placering af en tampon i din vagina lægger pres på blærens hals for at stoppe lækager ved anstrengelse. Brug dog ikke regelmæssigt tamponer i superstørrelse for at forhindre pludselige lækager, hvis du har stressinkontinens.

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) anbefaler ikke at bruge tamponer til rutinemæssig styring af urininkontinens hos kvinder.

Imidlertid kan tamponer bruges lejlighedsvis, når det er nødvendigt, for at forhindre lækager. For eksempel under træning.

Hvidevarer og sengetøj

Andre nyttige inkontinensprodukter til mere alvorlige lækager inkluderer urinaler (enheder, der opsamler urin) eller kapper og afløbssystemer (hvis du har en penis).

En række inkontinenssengetøj er også tilgængelige, såsom vaskbare sengepuder, der sidder oven på madrassen og opsuger eventuelle lækager natten over. Puderne holder sig tørre, og de kan være nyttige til ture væk hjemmefra.


Kan jeg få inkontinensprodukter på ?

Du kan muligvis få inkontinensprodukter på afhængigt af din lokale kliniske opstartsgruppe . For at kvalificere dig til -produkter skal du muligvis vurderes af en sundhedsperson.

Hvor kan man købe inkontinensprodukter

Velgørenhedsorganisationen Bladder & Bowel UK giver uafhængig rådgivning om produkter, der kan hjælpe med at håndtere blære- og tarmproblemer.

For mere information om produkter og hvordan man bestiller dem, ring til dens hjælpelinje på 0161 607 8219 eller besøg webstedet Bladder & Bowel UK .

Continence Product Advisor giver uafhængig og evidensbaseret rådgivning om, hvordan man vælger og bruger egnede inkontinensprodukter.