Reparation af navlestreng – Hvordan det udføres

Reparation af navlestreng er en ret hurtig og enkel operation. Det tager cirka 20 til 30 minutter, og det er normalt muligt at gå hjem samme dag.

Nogle mennesker bliver dog på hospitalet natten over, hvis de har andre medicinske problemer, eller hvis de bor alene.

Før operationen

Hospitalet sender dig instruktioner om, hvornår du skal stoppe med at spise og drikke før operationen.

På hospitalet møder du sygeplejersken, anæstesilægen (specialist, der sætter dig eller dit barn i søvn) og kirurgen. Dette er en god mulighed for at stille spørgsmål, hvis der er noget, du ikke er sikker på.

I de fleste tilfælde udføres operationen under generel bedøvelse . Dette betyder, at du er bevidstløs under proceduren og ikke vil føle nogen smerte, når den udføres.

Hvis der anvendes generel anæstesi, inhaleres det normalt som en gas eller injiceres i bagsiden af hånden. Du kan blive hos dit barn, indtil de føres ind i operationsstuen.

Lokalbedøvelse , hvor det område, der opereres, er bedøvet, men du forbliver vågen, bruges lejlighedsvis i stedet for generel bedøvelse. Det bruges normalt kun hos voksne med en lille brok, der ikke har et godt helbred til at få en generel bedøvelse.

Under operationen

Under navlebrokreparation foretager kirurgen et lille snit på ca. 2 til 3 cm i bunden af navlen og skubber den fede klump eller tarmsløjfe tilbage i maven.

Muskellagene på det svage sted i bugvæggen, hvor brok kom igennem, sys sammen for at styrke dem. Ved store eller voksne navlestrækninger kan en speciel meshplaster placeres i mavevæggen for at styrke området i stedet.

Såret på hudoverfladen lukkes med opløselige sømme eller speciel kirurgisk lim . Nogle gange påføres en trykforbindelse, som normalt forbliver i 4 til 5 dage.

Efter operationen

Selvom operationen kun tager op til 30 minutter, vil du eller dit barn være væk fra afdelingen i ca. 2 timer.

Hvis dit barn har været opereret, føres du til genopretningsrummet, så snart de vågner op, så du kan være sammen med dem på vej tilbage til afdelingen.

Læs mere om at komme sig efter en navlestrengsreparation .

ventetider

Hvis din læge henviser dig til en konsulent til specialistbehandling, såsom kirurgi, har du ret til at starte behandlingen inden for 18 uger.

Du kan muligvis booke din hospitalsaftale gennem e-henvisningstjeneste, mens du stadig er i lægeoperationen.

Læs mere om ventetid for behandling .