Mycobacterium chimaera infektion

Hvis du eller dit barn har haft åben hjerteoperation eller en hjerte- eller lungetransplantation siden januar 2013, er der en lille risiko for, at du muligvis er blevet inficeret med bakterier kaldet Mycobacterium chimaera.

Dette er en meget sjælden, men potentielt alvorlig infektion, og folk kan dø, hvis de ikke behandles, så det er vigtigt at kende symptomerne og se en læge, hvis du føler dig utilpas.

Hvem kan være i fare for Mycobacterium chimaera infektion

Enhver, der har haft åben hjerteoperation siden januar 2013, kan være i fare, herunder mennesker, der har haft deres operation uden for Storbritannien.

Risikoen for infektion er forbundet med en enhed, der bruges til at opvarme og afkøle blodet under nogle typer hjerteoperationer.

De mennesker, der er mest udsatte, er dem, der har været opereret i hjerteklappen siden januar 2013. Cirka 1 person ud af 5.000, der har denne type operation, vil udvikle infektionen.

Risikoen er lavere for mennesker, der har haft andre typer åben hjertekirurgi – herunder en koronararterie-bypass-graft (CABG) eller en hjerte- eller lungetransplantation . Risikoen er også lav, hvis du blev opereret i hjerteklappen inden januar 2013.

Hvis du har en højere risiko for infektionen, vil du have modtaget et brev fra dit hospital inden den 31. marts 2017, der forklarer dette.

Hvad skal du gøre, hvis du er i fare for infektionen

Hvis du har det godt, behøver du ikke gøre noget med det samme.

Symptomerne kan tage lang tid (muligvis flere år) at dukke op, og du kan ikke testes for at se, om du vil udvikle symptomer i fremtiden.

Når du næste gang besøger en læge, skal du sørge for at vide, at du har haft åben hjerteoperation og bede dem om at kontrollere, at din medicinske journal indeholder disse oplysninger.

Sørg også for at være opmærksom på symptomerne på en Mycobacterium chimaera-infektion, og se en læge, hvis du udvikler nogen af disse.

Symptomer på Mycobacterium chimaera infektion

Symptomer inkluderer:

Se en læge, hvis du oplever nogle af disse symptomer.

Der er ikke behov for at søge akut behandling, da disse symptomer kan have mange forskellige årsager og meget usandsynligt skyldes en Mycobacterium chimaera-infektion.

Behandling for Mycobacterium chimaera infektion

Behandlinger for Mycobacterium chimaera er tilgængelige, men de er ikke altid effektive og kan have bivirkninger.

Behandling kan involvere yderligere operationer og langvarig brug af antibiotika .

Hvis du er diagnosticeret med Mycobacterium chimaera, vil infektions- og hjertespecialister arbejde sammen for at bestemme den mest passende behandling efter at have udført nogle tests.

Kan Mycobacterium chimaera-infektioner spredes til andre mennesker?

Nej. Infektioner med Mycobacterium chimaera spredes normalt ikke fra person til person.

Risici for mennesker, der har åben hjerteoperation

Der er truffet ekstra foranstaltninger for at reducere chancerne for, at en Mycobacterium-infektion opstår under åben hjerteoperation, men det er muligt, at der stadig er en meget lille risiko.

Risikoen for infektion fra disse bakterier er meget lav og meget lavere end risikoen for ikke at have passende behandling for hjerteproblemer, så forsinkelse af operation vil normalt ikke anbefales.

Hvis du er ved at få åben hjerteoperation, bør en læge tale med dig om de involverede risici, herunder Mycobacterium chimaera-infektion.

Hvad gør for at reducere risikoen for yderligere infektioner

Mycobacterium chimaera-infektion er blevet forbundet med en enhed, der bruges til at opvarme og afkøle blodet under nogle typer åbne hjerteoperationer.

gav rådgivning til hospitaler i november 2015 om, hvad de skulle gøre for at reducere risikoen, og bad også læger om at informere patienterne om risikoen. Dette råd blev opdateret i februar 2017.

Der er ikke fundet nogen tilfælde af infektionen hos patienter, der har haft åben hjerteoperation siden december 2016.

Hospitaler har sendt breve til alle, der har været opereret med hjerteklapper siden januar 2013, hvilket gør dem opmærksomme på risikoen for denne infektion. Folk, der har haft hjerte- eller lungetransplantationer, får at vide ved deres næste rutinemæssige aftale.