IVF – tilgængelighed

IVF tilbydes kun på , hvis visse kriterier er opfyldt. Hvis du ikke opfylder disse kriterier, skal du muligvis betale for privat behandling.

NICE anbefalinger

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) fertilitetsretningslinjer giver anbefalinger om, hvem der skal have adgang til IVF-behandling på i England og Wales.

Men individuelle -kliniske opstartsgrupper (CCG’er) træffer den endelige beslutning om, hvem der kan have -finansieret IVF i deres lokalområde, og deres kriterier kan være strengere end dem, der anbefales af NICE.

Kvinder under 40 år

Ifølge NICE skal kvinder under 40 år tilbydes 3 cykler med IVF-behandling på , hvis:

  • de har forsøgt at blive gravid gennem regelmæssig ubeskyttet sex i 2 år
  • de har ikke været i stand til at blive gravid efter 12 cyklusser med kunstig befrugtning

Hvis du fylder 40 under behandlingen, afsluttes den aktuelle cyklus, men yderligere cyklusser bør ikke tilbydes.

Hvis test viser, at IVF er den eneste behandling, der sandsynligvis hjælper dig med at blive gravid, skal du straks henvises.

Kvinder i alderen 40 til 42 år

NICE-retningslinjerne siger også, at kvinder i alderen 40 til 42 år bør tilbydes en IVF-cyklus på , hvis alle følgende kriterier er opfyldt:

  • de har forsøgt at blive gravid gennem regelmæssig ubeskyttet sex i 2 år eller har ikke været i stand til at blive gravid efter 12 cyklusser med kunstig befrugtning
  • de har aldrig haft IVF-behandling før
  • de viser ingen tegn på lav ovariereserve (hvor æg i dine æggestokke er lave i antal eller kvalitet)
  • de er blevet informeret om de yderligere konsekvenser af IVF og graviditet i denne alder

Igen, hvis test viser, at IVF er den eneste behandling, der sandsynligvis hjælper dig med at blive gravid, skal du straks henvises.

IVF på

-tillid i England og Wales arbejder på at levere de samme serviceniveauer. Men levering af IVF-behandling varierer over hele landet og afhænger ofte af lokale CCG-politikker.

CCG’er kan have yderligere kriterier, du skal opfylde, før du kan få IVF på , såsom:

  • ikke har nogen børn allerede, fra både din nuværende og eventuelle tidligere forhold
  • være en sund vægt
  • ikke ryger
  • falder inden for et bestemt aldersinterval (for eksempel finansierer nogle CCG’er kun behandling for kvinder under 35 år)

Selvom NICE anbefaler, at der tilbydes 3 cykler af IVF på , tilbyder nogle CCG’er kun 1 cyklus eller tilbyder kun -finansieret IVF under ekstraordinære omstændigheder.

Spørg din læge eller kontakt din lokale CCG for at finde ud af, om -finansieret IVF-behandling er tilgængelig i dit område.

Privat behandling

Hvis du ikke er berettiget til -behandling, eller du beslutter at betale for IVF, kan du få behandling på en privat klinik.

Nogle klinikker kan kontaktes direkte uden at se din læge først, men andre kan bede om henvisning fra din læge.

Omkostningerne ved privat behandling kan variere, men 1 cyklus med IVF kan koste op til £ 5.000 eller mere. Der kan være ekstra omkostninger for medicin, konsultationer og test.

Sørg for at finde ud af nøjagtigt, hvad der er inkluderet i prisen under dine diskussioner med klinikken.

Nogle mennesker overvejer at have IVF i udlandet, men der er en række problemer, du skal tænke på, herunder din sikkerhed og den plejestandard, du får. Klinikker i andre lande er muligvis ikke så regulerede som de er i Storbritannien.

Du kan læse om privat fertilitetsbehandling og de problemer og risici, der er forbundet med fertilitetsbehandling i udlandet på webstedet Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA).

Du kan også søge efter HFEA-regulerede fertilitetsklinikker i Storbritannien .