IVF – Support

At have IVF kan være følelsesmæssigt og fysisk drænet, men hjælp og support er tilgængelig, hvis du har brug for det.

Din fertilitetsklinik giver dig mulighed for at tale med en rådgiver, og det kan være nyttigt at deltage i en fertilitetsstøttegruppe eller et online forum for support.

Rådgivning

National Institute for Health and Care Excellence (NICE) anbefaler, at rådgivning skal tilbydes før, under og efter IVF-behandling uanset resultatet.

De anbefaler, at rådgivning bør tilbydes af en person, der ikke er direkte involveret i styringen af parrets fertilitetsproblemer.

Rådgivning er en type taleterapi, der giver en person mulighed for at tale om deres problemer og følelser i et fortroligt og pålideligt miljø.

Det kan hjælpe par med at forstå implikationerne af behandlingen og tilbyde support på et kritisk tidspunkt, f.eks. Når en IVF-cyklus ikke har haft succes.

Læs mere om fordelene ved rådgivning og hvordan du får adgang til den på webstedet Human Fertilization and Embryology Authority (HFEA).

Mislykket IVF-behandling

I mange tilfælde er IVF-behandling mislykket. Under disse omstændigheder er det en god ide at vente et par måneder, før du tænker på at prøve igen.

Dette giver dig en pause fra behandlingens stress og giver din krop tid til at komme sig.

Denne pause kan give dig en chance for at tale med klinikken om grundene til, at IVF ikke lykkedes, at tale med din partner om, hvordan du begge har det, og overveje dine muligheder fremadrettet.

Det kan hjælpe med at tale med andre mennesker, der har været igennem IVF. En supportgruppe eller et online forum, såsom HealthUnlocked IVF-samfundet , kan være nyttigt.

Læs råd om, hvad du skal gøre, når fertilitetsbehandling mislykkes på HFEA-webstedet.

Tilpasning til forældreskab

Nogle par, der med succes har startet en familie med IVF, kan have svært ved at tilpasse sig deres nye liv.

Det er vigtigt at søge hjælp fra sundhedspersonale (såsom din fertilitetsrådgiver, læge, jordemoder eller sundhedsbesøg), hvis du tror, du har brug for det.

Læs mere om tjenester og support til forældre .

Det kan også være nyttigt at kontakte en fertilitetsstøttegruppe og tale med andre, der kan føle med dine oplevelser.

Fertility Network UK og Fertility Friends har begge online-fora, hvor du kan finde andre mennesker, der har behandlet de samme problemer.