At have en operation (operation) – På dagen

Dit indlæggelsesbrev fra hospitalet fortæller dig datoen og tidspunktet for din operation, og hvornår du har brug for at ankomme.

Det skal også fortælle dig, hvilken afdeling eller afdeling du skal være på, hospitalets eller afdelingens kontaktnummer og navnet på den konsulent, der skal tage sig af dig.

Når du ankommer, vil du blive hilst velkommen af et medarbejder, der forklarer processerne for dig og giver dig et identitetsarmbånd til at bære under dit ophold på hospitalet.

I løbet af din tid på hospitalet kan du blive stillet de samme spørgsmål af flere mennesker. Dette er rutinemæssigt og sikrer, at korrekte oplysninger om dig kontrolleres og er tilgængelige på hvert trin i behandlingen.

Det kan være en god idé at stille nogle spørgsmål, som f.eks .:

 • Hvad sker der inden operationen?
 • Hvorfor skal jeg bære de kirurgiske strømper?
 • Hvordan har jeg det efter operationen?
 • Hvor længe vil virkningerne af bedøvelsesmidlet vare?
 • Hvordan håndteres min smerte efter operationen?
 • Hvad skal jeg gøre, og hvem skal jeg fortælle, hvis jeg har smerter?
 • Hvad er besøgsordningerne?
 • Vender jeg tilbage til samme afdeling efter operationen?
 • Hvornår vil jeg se konsulenten?
 • Hvornår kan jeg forvente at gå hjem efter operationen?
 • Hvornår får jeg at vide om resultaterne af prøver taget?

Medicin

Tag medicin, som din læge bad dig tage inden operationen. Men hvis du normalt tager tabletter eller insulin til diabetes , skal du sørge for at diskutere dette med din specialist så hurtigt som muligt inden din operation.

Du bliver spurgt, om du er allergisk over for medicin, eller om nogen pårørende nogensinde har haft problemer med et bedøvelsesmiddel , så der kan tages passende forholdsregler.

Besøgende

Familie eller venner kan normalt blive hos dig, indtil du rejser til operationsstuen, på hvilket tidspunkt de kan vente på dig i venteværelset.

Tjek dit hospitals politik for besøgstider, og læs mere om at besøge nogen på hospitalet .

Lige før operationen

Du bliver bedt om at klæde dig ud og skifte til en hospitalskjole. Detaljerne i operationen vil blive forklaret for dig.

I mange operationer vil en nål, der er forbundet med et dryp, blive lagt i din hånd. Dette gør det muligt at give væsker, næring og medicin, mens du er under bedøvelse.


Anæstesi

Du får et bedøvelsesmiddel, så du ikke føler smerter under operationen.

En generel bedøvelse er nødvendig for en større operation, hvilket betyder, at du sover i hele operationen. Det vil blive givet til dig via en injektion eller gas, som du trækker vejret gennem en maske.

Der er ingen grund til at være nervøs for at have en generel bedøvelse: anæstesilægen vil være ved din side hele tiden, du sover, overvåger dig omhyggeligt og vil være der, når du vågner op.

Hvis du ikke behøver at lade dig sove, får du en regional bedøvelse. Det betyder, at du hele tiden vil være bevidst, men du vil ikke føle nogen smerte.

Det kan være lokalbedøvelse , hvor et lille område er bedøvet eller en epidural , hvilket reducerer fornemmelsen i de nedre områder af din krop.