Madforgiftning

Madforgiftning er sjældent alvorlig og bliver normalt bedre inden for en uge. Du kan normalt forkæle dig selv eller dit barn derhjemme.

Kontroller, om du har madforgiftning

Symptomer på madforgiftning inkluderer:

  • kvalme
  • diarré
  • opkastning
  • mavekramper
  • en høj temperatur på 38 ° C eller derover
  • føler sig generelt utilpas – såsom at føle sig træt eller have smerter og kulderystelser

Symptomerne starter normalt inden for få dage efter at have spist den mad, der forårsagede infektionen.

Nogle gange starter de efter et par timer eller ikke i et par uger.

Hvordan man behandler madforgiftning selv

Du kan normalt forkæle dig selv eller dit barn derhjemme.

Symptomerne passerer normalt inden for en uge.

Bliv væk fra skole eller arbejde, indtil symptomerne er stoppet i 2 dage. Dette er når du er mest smitsom.

Hvordan du får madforgiftning

Du kan fange madforgiftning, hvis du spiser noget, der er forurenet med bakterier.

Dette kan ske, hvis mad:

  • er ikke kogt eller genopvarmet grundigt
  • er ikke opbevaret korrekt – for eksempel er det ikke frosset eller kølet
  • udelades for længe
  • håndteres af en person, der er syg eller ikke har vasket deres hænder
  • spises efter dets “brug efter” dato

Enhver form for mad kan forårsage madforgiftning. Læs tip for at undgå madforgiftning .

Infektioner, der forårsager madforgiftning

Fødevareforgiftning skyldes normalt:

  • campylobacter bakterier – den mest almindelige årsag til madforgiftning i Storbritannien
  • salmonellabakterier
  • E. coli bakterier
  • norovirus

Hjælp os med at forbedre vores hjemmeside

Hvis du er færdig med det, du laver, kan du besvare nogle spørgsmål om dit besøg i dag?

Tag vores undersøgelse