Elektrolyt test

En elektrolyt test kan hjælpe med at bestemme, om der er en elektrolyt ubalance i kroppen.

Elektrolytter er salte og mineraler, såsom natrium, kalium, chlorid og bicarbonat, som findes i blodet. De kan lede elektriske impulser i kroppen.

Testen udføres undertiden under en rutinemæssig fysisk undersøgelse, eller den kan bruges som en del af et mere omfattende sæt tests.

For eksempel kan dit elektrolytniveau kontrolleres, hvis du får ordineret visse lægemidler, såsom diuretika eller angiotensinkonverterende enzym (ACE) -hæmmere, som ofte bruges til behandling af højt blodtryk .

Ud over at kontrollere niveauer af elektrolytter i blodet kan et elektrolytpanel (en gruppe af specifikke blodprøver) også bruges til at finde ud af, om der er en syre-base ubalance (et normalt arterielt blod pH-interval er 7,35 til 7,45).

En elektrolyt test kan også bruges til at overvåge effektiviteten af behandlingen for en ubalance, der påvirker et organs funktion.

Behandling af en elektrolytubalance afhænger af, hvilken elektrolyt der er ude af balance, og hvor meget. For eksempel, hvis du har en natrium ubalance, kan du rådes til at sænke dit saltindtag (hvis natrium er for højt) eller reducere dit væskeindtag (hvis natrium er for lavt).

Læs mere om elektrolytprøven ved Lab Tests Online UK.