Abort – forebyggelse

I mange tilfælde er årsagen til et abort ikke kendt, og du ville ikke have været i stand til at forhindre det.

Der er dog måder at mindske din risiko for abort, herunder:

Din vægt

Fedme øger din risiko for abort. En person er overvægtig, når de har et body mass index (BMI) på over 30. Du kan kontrollere dit BMI ved hjælp af den sunde vægtberegner . Hvis du er gravid, kan din jordemoder eller læge muligvis fortælle dig din BMI.

Den bedste måde at beskytte dit helbred og dit barns velbefindende på er at tabe sig, før du bliver gravid. Ved at nå en sund vægt reducerer du risikoen for alle de problemer, der er forbundet med fedme under graviditeten. Kontakt din læge for at få råd om, hvordan du taber dig. De kan muligvis henvise dig til en specialist vægttab klinik.

Der er endnu ingen beviser for, at det går tabt under graviditet, hvilket mindsker din risiko for abort, men at spise sundt, og aktiviteter som at gå og svømme er gode for alle gravide kvinder.

Hvis du ikke var aktiv, før du blev gravid, bør du konsultere din jordemoder eller læge, inden du starter et nyt træningsregime, mens du er gravid.

Læs mere om fedme og graviditet og motion under graviditet .

Behandling af en identificeret årsag

Nogle gange kan årsagen til et abort identificeres. I disse tilfælde kan det være muligt at få behandling for at forhindre, at det forårsager flere aborter.

Antiphospholipidsyndrom

Antiphospholipidsyndrom (APS), også kendt som Hughes syndrom, er en tilstand, der forårsager blodpropper. Det kan behandles med medicin.

Forskning har vist, at en kombination af aspirin og heparin (et lægemiddel, der bruges til at forhindre blodpropper) kan forbedre graviditetsresultaterne hos kvinder med sygdommen.

Læs mere om behandling af antiphospholipidsyndrom .

Svækket livmoderhals

En svækket livmoderhals, også kendt som cervikal insufficiens, kan behandles med en operation for at sætte en lille søm af stærk tråd rundt om livmoderhalsen for at holde den lukket.

Dette udføres normalt efter de første 12 uger af din graviditet.